Ahoj všem,
jsem tu dnes zas s jedním receptem. Vařím moc ráda a ráda si vymýšlím nové recepty. Nedávno jsem v giveaway na jednom blogu vyhrála oleje od firmy Bohemia olej (klik ZDE) . Moc mě potěšil Olej z vlašských ořechů a ten jsem se rozhodla využít při dnešním vaření.
Nejdřív ale něco o Oleji z vlašských ořechů, nevím jak vy, ale já do té doby ani netušila, že takový olej existuje. Je lisovaný za studena z jader vlašských ořechů, neobsahuje žádná barviva ani konzervační látky, je čistě přírodní. Na lžíčce je mírně zažloutlý a chutná ořechově. (A opravdu je chutný). Dá se využít jak v teplé tak v studené kuchyni a také na suchou pokožku. Jeho blahodárnými účinky jsou snižování hladiny cholesterolu, pozitivní vliv na nervový systém, zlepšování paměti. Více zde .
Olej z vlašských ořechů můžete zakoupit přímo zde (www.bohemiaolej.cz e-shop) za cenu 97 Kč nebo 250 Kč, dle velikosti. V nabídce je i luxusnější verze pražená.
Jelikož venku jsou tropická vedra, rozhodla jsem se včera pro nějaké rychlé jídlo, abych nemusela trávit v kuchyni u rozpálené plotny několik hodin. Vymyslela jsem takovou minutku a můžu vám říct, že všem moc chutnalo a po jídle se jen zaprášilo. Jdeme na to.
Vepřová panenka s ořechovým sosem a pečenými dukátky
Suroviny: vepřová panenka, koření (sůl, pepř, případně nějaká směs na steaky), olej z vlašských ořechů, slunečnicová semínka, bazalka, lžíce kečupu, tekuté koření, jíška, brambory
Postup:
1) Omytou panenku jsem nakrájela na plátky, které jsem naklepala jen klouby prstů na pěsti, mírně osolila, opepřila a dala trochu koření na steaky. Pokapala jsem ji ořechovým olejem a dala chvíli odležet do ledničky.
2) Pak jsem si nakrájela oloupané brambory na kolečka a naskládala je na plech s pečícím papírem. Pokapala trochou oleje z vlašských ořechů, který jsem ještě rozetřela mašlovačkou, pak je osolila a dala kořenící směs na farmářské brambory (moc dobrá!). Brambory jsem dala péct asi na 30 min na 180-200° podle typu trouby.
naliji olej z vlašských ořechů |
takto vypadá olej, když se rozpálí |
osmažíme z obou stran |
přendám do misky, smažím zbytek |
2 lžíce slunečnicových semínek |
podliji trochou vody |
lžíce kečupu a trochu bazalky |
tmavá jíška Knorr |
minutku povaříme |
dosolíme, dochutíme tekutým kořením do omáček |
vrátím maso |
servírujeme |
Dobrou chuť a dejte mi vědět, jestli recept vyzkoušíte. U mě platí, co jídlo, to originál, protože si recepty vymýšlím. Mám hodně mlsný jazýček a už předem si umím představit výslednou chuť mých kombinací, takže proto.
Já se už teď těším na další recept s tímto olejem, který si děti poručily, tím je krupicová kaše, kterou tentokrát budu poprvé vařit jinak, nechte se překvapit, recept pro vás vytvořím. :)
Chcete-li vidět fotky větší, stačí na ně kliknout.
Mmm vypadá to opravdu krásně! :) Určitě jsi skvělá kuchařka :)
OdpovědětVymazatSweetElis
Vypadá to krásně! :)
OdpovědětVymazatGA- http://anyworld0036.blogspot.cz/2015/07/metalicke-tetovani-giveaway.html
Vypadá to vážně lákavě a o tom oleji slyším poprvé :)
OdpovědětVymazatDíky za tip. Já vždy na brambory používala směs na pečené brambory a není to ono. Zkusím se v obchodě poohlídnout po koření co máš ty a vyzkouším. Jinak to jídlo vypadá skvěle, mám ráda takové jednoduché recepty a těším se na krupicovou kaši jinak. :-)
OdpovědětVymazatwelcometomyworld
Vypadá to hezky, je to i hezky doprovoděné fotkami ! :)
OdpovědětVymazatDenisse Beauty
Vypadá to skvěle :-)
OdpovědětVymazathttp://wormake.blogspot.cz/2015/07/balea-trend-it-up.html
To vypadá opravdu skvěle a už to mám uložené v záložkách, asi někdy překvapím přítele (a nejspíš i sebe, jestli to zvládnu) a pokusím se to ukuchtit aspoň z půlky tak krásně, jako ty! :)
OdpovědětVymazatTo vypadá fakt luxusně, mám na to chuť a proklínám se, jelikož jsem po snídani :D Hezký blog, dozvím se spoustu nového.
OdpovědětVymazatMňam.. To vypadá dobře a věřím, že to chutnalo ještě líp!
OdpovědětVymazat