pátek 3. července 2015

Rychlý recept se šťávou na tmavá masa KNORR

Zúčastnila jsem se výzvy firmy Knorr a obdržela jsem krabici surovin, abych uvařila nějaký recept, ve kterém použiji jejich novinku: Bohatá šťáva na tmavá masa. Dnes jsem tu s druhým receptem, kde jsem šťávu použila.






V tom prvním jsem vařila vepřo-knedlo-zelo, recept jste měli ZDE a na youtube byl celý postup v tomto videu:


Jelikož v zásilce a v jednom balení jsou 4 kalíšky této šťávy na tmavá masa, nafotila jsem pro vás další recept, kde jsem tuto šťávu Knorr použila. Tentokrát se jedná o velice rychlý a jednoduchý recept, který vám zabere něco přes půl hodiny.

Steak z vepřové krkovice se šťávou Knorr a vařené brambory:

příprava:

  • oškrábeme si brambory, dáme vařit do osolené vody s kmínem
  • nakrájíme si krkovici bez kosti na plátky
  • maso naklepeme z obou stran
  • maso osolíme a opepříme, případně okořeníme kořením dle vlastní chuti a fantazie, já jsem použila kořenící směs na steaky

Další postup vidíte na fotkách s popisem:

maso naklepeme a okořeníme

na rozpáleném oleji zprudka osmažíme z obou stran
připravíme si 0,5 l vody a 2 kalíšky šťávy na tmavá masa Knorr

steaky osmažíme zprudka z obou stran

rozpustíme obsah kalíšků šťáva na tmavá masa Knorr v teplé vodě
bohatá šťáva na tmavá masa Knorr už se vaří
šťávu krátce povaříme 

osmažené steaky vložíme do šťávy a ještě krátce povaříme
scedíme vařené brambory
a servírujeme



Jako příloha je dobrý okurkový nebo zelný salát či jiná zelenina dle chuti. Dobrou chuť.


Už jste Bohatou šťávu na tmavá masa Knorr vyzkoušeli?


5 komentářů:

  1. Taky jsem vařila s Knorrem :-)
    http://siraelxy.blogspot.cz/2015/05/hovezi-nudlicky-s-tajemstvim.html

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto šťávu jsem nezkoušela, ale může být fajn. Navíc to vypadá velmi chutně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt je dobrá, říkají to i moje děti, a ty mají mlsný jazýčky. A já jsem ráda, že neobsahuje žádné konzervanty, barviva a glutamáty. :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Včera jsem zkusila něco podobného, jen jsem krkovici pekla v troubě a místo brambor kaše, bylo to snad ještě lepší :)))

      Vymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.